fredag 19 februari 2010

Fredag igen

fredagsmat

Jamen jag kunde inte låta bli att förmedla min fantastiska middag denna fredagsafton. Det var inte meningen att den skulle bli så fantastisk.

Jag behöver laga mat som inte kräver att jag är i köket hela tiden eftersom vi är ungefär 40pers som delar på två spisar. Spisar utan ugn tåls att tillägga. Grytor och soppor blir då ett givet alternativ till den normala pastan. Idag var jag till Carrefour, en affär som är billigare än min närmaste supermarket. Men tänka sig att det inte blev billigare. Jag köpte lite lammkött, grönsaker, goda ostar, vin som jag inte hade provat och färska kryddor. Alltså, inte billigare….

Nu sitter jag här och har smakat på min komposition för dagen. Kära nån. Hur gott som helst. Lammgryta med lantbröd gjord på surdeg och Roland. Ja Roland. Chateau Roland. Vet inte om det går att få tag på i Sverige men det är ett Bordeauxvin med Merlot, Cabernet Sauvignon och en aning Malbec.

Trots att vinet dricks ur en yoghurtburk och grytan äts med gaffel så är jag helt nöjd. För tillfället. God Afton.

2 kommentarer:

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Mmmm, ser godis ut :-)

Vill du att jag ska skicka en sked och ett vinglas...nån måtta får det ju vara ha ha!

Må så gott!
Kram Lina

My sa...

Haha! Näj! Det primitiva är ju endel av charmen! hihi